Ferhér farkas lovagrend

szerző: Girion

Patrónus istenség: Ulric
Fő káptalanház: Ulric Middenheimi Nagytemploma
Nagymester: Rein Volkhard
Színeik: Vörös és ezüst, farkas prémmel keverve

A Fehér Farkas lovagjai, vagy csak Fehér Farkasok ahogy a legtöbben ismerik őket, mind közül a leghíresebb templomos rend, könnyen felismerhetőek sajátos farkas prémjeikről és vadállatias harcmodorukról. A Fehér Farkas lovagjai a legősibb és legnagyobb templomos rend az Öregvilágon, alapításukat a több mint 2000 évvel ezelőtt élt Wulcan Főpap idejére datálják. A lovagok farkasbőr csuklyája, a hosszú gyakran bozontos hajukkal és szakállukkal különösen barbár kinézetet kölcsönöz nekik. Valójában azonban ők egy nagyon fegyelmezett és harcias rend kiknek hősiességét az Öreg Világ minden jelentősebb csatájában való részvételük bizonyítja.

[...]
A Rend

Ulric majdnem minden templomában, a legkisebb szentélytől Middenheim nagy templomáig, mindenütt találunk legalább egy-két ott állomásozó Fehér Farkast. Léteznek független rendházaik is de ezek elég ritkák. Ezek jó néhány Fehér Farkasnak otthont adó nagyobb káptalanházak , amik kötelességei kiterjednek arra is hogy megvédjék Ulric egyházának érdekeit. A lovagok gyakran indulnak katonai küldetésekre, hogy felvehessék a harcot ellenségeikkel (például felszámolni ork fosztogatók egy táborát, vagy egy nekromanta kastélyának ostromába kezdeni).



A Lovagok

A Fehér Farkas Lovagjai jellegzetesek, mind a csatatéren mind azon kívül. Mikor szolgálatban vagy ép csatában vannak, feketére lakkozott vagy sötét olajokkal kezelt nehéz lemezpáncélokat hordanak. Viseletük minden esetben nélkülözi a sisakot, mivel Ulric tanai szerint az a gyengéknek való. Ugyanezen okból veti el a rend a távolra ható fegyverek használatát. Minden lovag egy jellegzetes farkas prémet hord a vállán. Beavatási szertartásuk során a rend minden lovagjának saját kezével kell a farkast levadásznia, megölnie és megnyúznia, hogy rend teljes jogú tagjává válhasson.
A Fehér Farkasok vörös sörényű harci ménekről harcolnak, és lovassági kalapácsot forgatnak kopja helyett, mikor rohamoznak. Ha nem lovon vannak, akkor előszeretettel helyettesítik ezeket hatalmas harci kalapácsokkal amiket, halálos ívekben lendítenek meg maguk körül.

A Fehér Farkasok vannak megbízva Ulric templomainak és papjainak védelmével a Birodalmon belül és kívül. A Fehér Farkasokat küldhetik a legkülönfélébb küldetésekre és missziókra, vagy épp harcolni a csatákba, akár a Middenlandi hadsereg része gyanánt, akár egy nagyobb templomos sereg tagjaként valamelyik szent háborúba. A Fehér Farkasok rendjének Nagymestere közvetlenül a mindenkori Ar-Ulricnak, Ulric Legfőbb papjának jelent és csak kivételes esetben a Grófnak. Ennek ellenére a Palota és a Templom mindig is összehangoltan működött.

További képek!

további információk:

WHFB Storm of Chaos könyv, 45. o.
Wharhammer Chronicles, 30. o.
WHFB Empire seregkönyv 7. kiadás, 41.o
WHFB Empire seregkönyv 6. kiadás

képek
WHFB Empire seregkönyv 6. kiadás, 39. o.
Darkness Rising, Black Library kiadvány, 31., 42. o.
WHFB Storm of Chaos 45., 51., 53., 96. o.
Cover of Hammers of Ulric. Black Library novella
WHFB Empire seregkönyv 7. kiadás, 11, 87 o.
WHFB szabálykönyv 6. kiadás, 200. o.

0 megjegyzés :: Ferhér farkas lovagrend

Megjegyzés küldése