Reikland

térkép: link
szín: fehér
választó: Karl Franz
tartományi főváros: Altdorf









Bátrán állíthatjuk, hogy manapság Reikland a legerősebb tartomány a Birodalomban. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy jelenleg innen kerül ki az uralkodó is. Reikland egy roppant gazdag provincia, virágzó kereskedelmi élettel, prosperáló városokkal. A tartományi sereget birodalom szerte a legfegyelmezettebbnek tartják, emellett, azt mondják, a legjobban felszerelt is. (Meg kell említeni, hogy sereget irányító hadvezérek köztudottan előnyben részesítik a távolsági fegyverek használatát a közelharciakéval szemben.) A tartományt átszelő folyó, a Reik, a Birodalom egyik legfontosabb vízi útja. A Fekete hegységből indulva, több száz kilométeren át hömpölyög, hogy aztán Marienburg mellett találkozzon a tengerrel. A tartományban találhatjuk a Reikwaldi erdősséget is, mely méltán hírhedt a benne tanyázó banditákról és törvényen kívüliekről, akik folytonosan veszélyt jelentenek az arra járó kereskedelmi karavánokra.

[...]

Említésre méltó helyek:
Helmgart
A Szürke hegységben található erődítmény. Fontosságát az adja, hogy egy harcászati szempontból roppant fontos helyen található. Az erőd zárja ugyanis le a Bretonniát a Birodalommal összekötő Fejszecsapás hágót (Axe bite pass). Tekintettel arra, hogy a két nemzet között a viszony nem mindig felhőtlen, az erőd falain mindig jelentős számú hadigép tekint a távolba. Sőt, az egyetlen, még az eredeti tervek alapján épített gőztank, a Legyőzhetetlen (Invincible) is a itt teljesít szolgálatot.

Kemperbad
Szabad város Reikland keleti határa mentén, mely földrajzilag ugyan a tartomány része, politikailag ugyanakkor teljes függetlenséget élvez. A város szabadságlevelét „Együgyű” Borisz császár uralkodása alatt szerezte 1066-ban. Gazdagságát jó fekvésének köszönheti. A Reik és a Stir találkozásánál, magas szirtekre építették, ahonnan könnyedén ellenőrizhető mindkét vízi út és a rajta zajló jelentős kereskedelem. Vezetését egy 13 főből álló testület látja el, akiket a legnevesebb családok és a fontosabb céhek választanak meg a posztra.

Bogenhafen
A Szürke hegység lábainál, Reikland déli részén fekvő, prosperáló kereskedőváros. Tekintettel arra, hogy a város ki van téve a zöldbőrűek és a breton rablóbárók szűnni nem akaró támadásainak, jelentős, jól felszerelt hadsereget tart fenn. A reguláris erők mellett a városőrség is messze földön híres szervezettségéről. (A sereg egyenruháját egy roppant drága lila anyagból készítik, mely a város gazdagságát s egyszersmind erejét van hivatva világgá kürtölni.) Ha pedig valami nagy veszély fenyeget, a városi tanács nem sajnálja az aranyat megfelelő zsoldoscsapatok felbérlésére sem. Habár névleg von Saponatheim báró hűbérbirtoka,- aki a várostól néhány mérföldre lévő Grauenburg nevű kastályában székel -, valójában a városi tanács irányítása alatt áll. A testületben a kereskedő családok tagjainak van a legnagyobb hatalmuk. (Mondják, a tanács többi tajga, csak báb a kezükben.)

0 megjegyzés :: Reikland

Megjegyzés küldése