Talabheim

város színei: vörös és fehér
térkép: link











Talabheim vagy más néven az Erdő Szeme, a Birodalom egyik legérdekesebb városa. Ezt elsősorban fekvésének köszönheti, A város ugyanis a Nagy Erdőben található hatalmas kráter közepébe épült. A kráter fala, melyet az idők folyamán tovább magasítottak a mérnökök, méterekkel emelkedik a fák lombkoronája fölé, komoly védelmet biztosítva a mögötte lakóknak. A falak mögött egy hatalmas sík terület található, igen termékeny földekkel, melyeken kisebb-nagyobb farmok veszik körül a kráter közepén terpeszkedő várost.

[...]

A káter körül a Talabec folyó hömpölyög, ami nagyon fontos kereskedelmi útként szolgál Kislev és Altdorf felé. Egy jelentős méretű kikötő található a kráter déli falai mentén, mely a Talagaad nevet kapta. A kikötő közeléből indul az a falba vágott hatalmas alagút, ami az egyetlen lehetséges átjáró a kráter belső területei felé. Az alagutat egy erődítmény őrzi. Nem véletlen hát, hogy Talabheim szinte bevehetetlen város hírében áll.

A város védelmét jelentősen növeli az a tény, hogy két nagy lovagrend is a falak között épített rendházat magának. A kettő közül a nagyobbik a Párduc lovagrend, a másik pedig nagy riválusuk, a Fehér Farkas lovagrend. (Pont fordított helyzet áll így elő, mint Middenheimben, ahol éppenséggel a Ferhér Farkasok vannak dominánsabb helyzetben.)

Ottilia, az önjelölt császárnő, idejétől fogva, a talabheimi uralkodók, mindig is keménykezűségükről voltak hírhedtek. A város törvényei drákói szigorral büntetnek minden kihágást, keményebben, mint bárhol máshol a Birodalomban. A nyilvános vesszőzések, csonkítások, kivégzések mindennapi látványosságok a város zsúfolt piacterein. A város jelenlegi vezető IV. Dieter császár leszármazottai, aki a marienburgi botrány miatt kényszerült elhagyni a trónt és Talabheimbe áttenni székhelyét. Habár a városban egy óriási sigmarita katedrális is megtalálható, melyben gyakori vendék IV. Thorgad sigmar egyik földi helytartója (Arch Lector), azért Talabheimben mindig is Ulric lesz az első helyen tisztelt istenség.

0 megjegyzés :: Talabheim

Megjegyzés küldése