Wissenland

térkép: link 

tartományi színek: szürke és fehér
választófejedelem: Emmanuelle von Liebwitz
tartományi főváros: Wissenburg









Wissenland, a két oldalról hegyekkel határolt tartomány, a Birodalom legdélebbi csücskében terül el. Nyugati határait a Szürke hegység alkotja, melynek túloldalán már breton földek találhatóak. (A Szürke hegység egyébként a Pegazusok természetes élőhelye is egyben.) Keleti határait a kiszámíthatatlan időjárása és az őshonos goblin törzsek miatt igen veszélyes helynek számító Fekete hegység égig érő csipkés ormai határolják, melyek a híres-hírhedt Határ hercegségektől választják el a tartományt.

[...]

Wissenland jelentős részét, az egykori Solland tartomány földjei teszik ki. Vaskarom Gorbad ork vezér 1707-es inváziója letarolta a Birodalom déli részének egy jelentős hányadát. Mind közül az egykori Solland szenvedte el azonban a legnagyobb pusztást. A korabeli választófejedelmet, Eldred grófot maga az ork vezér mészárolta le, elorozva ezzel fegyverét a 12 Rúnaagyar egyikét is. A dúlás olyan méreteket öltött, hogy a tartomány szinte teljes lakossága kénytelen volt az északabbra lévő tartományok valamelyikébe menekülni. Amikor Gorbadot végre sikerült megfékezni és elkezdődhetett az újjáépítés, az egykori Solland földjeit végérvényesen Wissenlandhoz csatolták, Solland pedig már csak a történelemkönyvek lapjain él tovább. (Megjegyzendő még, hogy a sollandi Rúnaagyart idővel visszaszerezték és jelenleg az altdorfi Birodalmi Kincstárban őrzik.)

A tartomány jelenlegi választófejdelem, a birodalom talán legkelendőbb asszonya, Emanuelle von Liebewitz. A bárónő udvartartását Nulnba tette át, ahol egymást érő extravagáns bálokon és összejöveteleken múlatja az időt.  A tartomány ügyeivel szinte egyáltalán nem foglalkozik. Nem véletlen hát, ha a kemény jellemű és függetlenségükre sokat adó wissenlandi polgárok megvetően gondolnak a bárónőcskére és az udvartartását alkotó lusta és tehetetlen városlakókra.

Tekintettel arra, hogy a tartományi sereg nem áll olyan szilárd lábakon, mint mondjuk a reiklandi vagy averlandi, leginkább a rajtaütéses, üss és fuss taktika alkalmazásában jeleskedik. A sereg sokkal inkább lovas íjászaira és erdőjáróira, mint a tüzérségre és a gyalogos tömegekre épül. Paradox módon a fővárosban Wissenburgban képzett pikás ezredek birodalom szerte híresek fegyelmezettségükről.

0 megjegyzés :: Wissenland

Megjegyzés küldése