Világi rendek - Reiksguard

A leghíresebb lovagrend mind közül a Birodalomban. A rend tagjai arra teszik fel az életüket, hogy
egylovag
 minden lehetséges eszközzel megvédelmezzék a mindenkori Császár személyét. Wilhelm – az első altdorfi hercegi dinasztiából kiemelkedő császár - uralkodása alatt alapították, tagjait a legrégebbi nemesi családok elsőszülött fiaiból válogatják a mai napig is. Más rendekkel ellentétben a Reiksguard nem csak a lovas harcmodorban jeleskedik. A rend tagjainak egy része ugyanis gyalogosan szolgálja a Császárt. Függetlenül attól, hogy lóhátról vagy gyalogosan harcolnak, tagjai mindig a legkitűnőbb fegyverekkel felszerelten indulnak csatába. Tükörfényesre csiszolt ezüstösen csillogó páncéljuk már messziről félelmet kelt az ellenségben. Pajzsaikon és zászlóikon jelenleg Karl Franz színeit viselő keresztek díszelegnek.


Mivel a Reiksguard alkotja a Császár seregének elitjét, nem véletlen, hogy a személyes testőrségét is közülük választja. Amellett, hogy a csatatéren jeleskednek, vezetőik fontos állami tisztségekben is helyet foglalnak. Tradicionálisan a rend nagymestere egyben a Reikmarshal pozícióját is betölti, aki a háborúban a Császár után a második legfontosabb hadúr.

folytatás

Háborúba a Reiksguard leginkább nagyobb ezredekben harcol, hogy a páncélok csillogása és a karmazsinvörös tollak forgataga minél inkább elrettentse az éppen aktuális ellenséget. A birodalmi történelem teli s tele van olyan csaták történeteivel melyet a rend döntő rohama fordított a Birodalom javára. Mindazon befolyás ellenére amit az eddig elért eredményeik jelentenek, a rend mindig is távol tartotta magát a politikai kérdésekben való állásfoglalástól. Sokkal inkább a mindenkori Császárhoz való fanatikus hűségre törekedtek, s törekednek ma is, mely sokszor szült s szül haragot más múlandóbb lovagrendekkel szemben.
további képek!
gyalog2
infók:
WHFB The Empire army book 6th edition, pg 11, 12
Wharhammer Chronicles pg 30
Darkness Rising, Black Library Publishing, pg 72
WHFB Empire army book 7th edition, pg 41
Képek:
WHFB The Empire army book 6th edition, pg 11, 38, 39, 73
Darkness Rising, Black Library Publishing, pg 72
WHFB Empire army book 7th edition, pg 15, 32-33, (40 ?) 86

0 megjegyzés :: Világi rendek - Reiksguard

Megjegyzés küldése