Világi rendek - A Fekete Medve rend

Valószínűleg a legvadabb, legkevésbé kifinomult harcosok a birodalmi lovagrendek közül a Fekete Medve rend tagjai. Származási helyük Averland, melynek határán található a rend fellegvára. Ezen kívül fenntartanak maguknak egy rezidenciát Averheimben is. Tekintettel arra, hogy mind Sylvánia elátkozott földje, mind az orkok fertőzte Világ Vége Hegység a közelben található, a rend tagjai nap, mint nap bizonyíthatják rátermettségüket. Még így is gyakran megesik azonban, hogy éppen ellenség nélkül találják magukat. Ilyenkor lovagi tornákon vezetik le békeidőben felgyülemlett feszültségüket. (Korábban Halfling vadászattal múlatták az időt, de ezt 2402-ben törvénnyel tiltották meg számukra.) Ezeken a tornákon minden, általuk a lovagi léthez elengedhetetlenül szükségesnek vélt jártasságot és erényt próbára tesznek. Gondolhatunk itt például a fegyverforgatásra, lovaglásra és természetesen a sárga földig lerészegedésre.

Hogy a rend elnevezése valójában honnan is származik az örök vita tárgya. A hivatalos történet, ahogy azt a Fekete Medvék mesélik, egy elszegényedett nemesről szól, aki puszta kézzel győzött le egy medvét, hogy megmentse egy a vadonban eltévedt nemes kisasszony életét. A hölgy aztán a lovagot, nemes cselekedetéért, gazdagon megjutalmazta. A jelentős pénzből alapították aztán az averheimi rendházat. Ennek emlékére egyébként, azóta is minden egyes tornát azzal nyitnak meg, hogy a rend nagymestere megmérkőzik egy medvével. ( Talán mondani sem kell, hogy ez a szokás igencsak gyakori nagymester választásokhoz szokott vezetni…) Egyes rosszmájú pletykák szerint a rend elnevezését nem a fentebb említett történetnek, sokkal inkább egy averheimi hasonló nevű kocsmának köszönheti, ahol az alapító atyák gyakran vendégeskedtek egykoron...

3 megjegyzés :: Világi rendek - A Fekete Medve rend

  1. Helló!
    Örömmel látom hogy az oldal tovább üzemel. Ha emlékeztek még az előző oldalra elkövettem egy cikket a Fehér Farkasokról. Most újbóli felindulásból Morr Black guard-jairól is irtam egyet. A még anno megkapott cimre már rég elküldtem de, mivel válasz nem jött, úgy tűnik mintha az már nem élne. Hova küldjem? Már persze ha kitesziteszitek.

  2. Ezer bocsánat! Valamiért elsiklott a figyelmem efelett a dolog felett. Nem volt átírányítva az a bizonyos email cím a sajátomra, belépni meg nem szoktam rá. Ezen most változtattam! Nyugodtan jöhet ezen túl is fordítás a whkerekasztal-kukac-gmail.com levélcímre. Már ki is tettem a morr lovagosat!

  3. Úúú... Nagyoooinkösziii

Megjegyzés küldése