Hochland

térkép: link
tartományi színek: vörös és zöld
választó: Aldebrand Ludenhof
főváros: Hergig









A Közép-hegység és a Talabec folyó között elterülő Hochland a legkisebb birodalmi tartomány. Területet legnagyobb részét a Drakwaldi erdőség fedi le, leszámítva azt a néhány települést és farmot, amelyek a folyópart mentén húzódnak meg.

[...]

Ezek után nem meglepő, hogy Hochland a vadászok és erdőjárók hazája, legfontosabb kereskedelmi portékája pedig a fa és a prém. A tartomány ugyanakkor híres a fegyverkovácsairól is. A nulni fegyverkovácsokkal szemben, akik a mennyiséget tartják szem előtt és nem a minőséget, Hochlandból egyedi és méregdrága fegyvercsodák kerülnek ki, melyek aztán a leggazdagabb nemesek udvaraiban találnak gazdára. A fegyverkovácsok a tűzfegyverek szinte minden fajtáját elkészítik jó pénzért, legyen az vadászpuska, többcsövű pisztoly vagy olyan különlegesség, mint amilyen a kardpengébe épített pisztoly.
A helyi kézműves céhek legismertebb különlegessége a hochlandi hosszúpuska. A fegyvert egy vadászpuskából fejlesztették ki úgy, hogy a csövében egy spirális bordázatot futtattak körbe. Habár az újratöltéshez szükséges idő így megnőtt, jelentősen sikerült megnövelni a fegyver lőtávolságát és pontosságát. (A fegyver hatékonyságát tovább növeli az altdorfi mérnökök által kifejlesztett teleszkóp használata.) A fegyvert, előállítási költsége és nehézsége folytán, csak elenyésző számban találhatjuk meg a birodalmi seregekben. (A hochlandi seregben ugyanakkor mindig teljesít szolgálatot egy különlegesen képzett egység, melynek minden tagját felszerelték a puskával.)

Hochland sok tekintetben egy nagyon visszamaradott hely. Jól megfér itt egymás mellett a babonás félelem az Ősi hit természeti szellemei, és Taal valamint Rhya tisztelete. Az előbbiek egyébként jelentősen felerősödtek a legutóbbi káosz háborúk (Storm of chaos) hatására. Manapság a tartományban olyan erős a természeti lények tisztelete, mint sehol másutt a Birodalom területén.

0 megjegyzés :: Hochland

Megjegyzés küldése