Middenland

térkép: link
tartományi színek: kék
választófejedelem: Boris Todbringer
tartományi főváros: Middenheim









Middenland az ó időktől fogva az egyik legfontosabb tartomány, amely több császárt is adott már a Birodalomnak. Lett légyen bármennyire fontos is azonban, egy igen barátságtalan éghajlatú, sivár, terméketlen föld fogadja az utazót, akit arrafelé vet a rossz sors. A területe nagy részét áthatolhatatlannak tűnő, sötét erdősségek borítják, melyekben csak úgy nyüzsögnek a káosz fertőzte bestiák. (A már nem létező Drakwald tartomány vesztét is bestia hordák okozták sok évvel ezelőtt.) Mind közül a legveszélyesebb a Drakwaldi erdősség, melynek útvesztőin kevesen merik csak megkísérelni átkelést, s még kevesebben járnak sikerrel. Nem véletlen hát, ha ennek az igencsak barátságtalan földnek a szülöttei inkább Ulric s nem Sigmar előtt hajtanak fejet.

[...]

A legutóbbi időkben Archaon káosz nagyúr éhező serege tarolta végig a tartomány városait és falvait, élelem után kutatva. Manapság az emberek kezdik újra visszafoglalni a korábban lakott településeket, bár van olyan hely is mely már örökre csendes marad.

A Palloshordozóiról híres Carroburg városa – mely korábban Middenland székhelye is volt-, a tartomány déli részén, a Reik folyó közelében terül el. Carroburg falai alatt sokszor folyatta vérét a lobbanékony middenlandi nemesség. A leghíresebb csata az 1865-ös ostrom volt, melyet a middenlandi választó indított carroburgi ellenlábasával szemben. A városba jelentős reiklandi erősítés érkezett a reiklandi választó vezetésével, aki magával hozta leghűségesebb embereiből álló testőrségét is. Úgy tartják a testőrök olyan pusztítást vittek végbe az ellenfél soraiban, hogy fehér egyenruhájuk színtiszta vörösbe fordult az ostrom végére. Ettől a naptól fogva, a carroburgi palloshordozók, -mind közül a legderekabbak birodalomszerte – a mai napig mélyvörös egyenruhát hordanak, ezzel emlékezve hős elődeikre. Történelmi érdekességként megemlíthető még, hogy a Von Zeppel gőztank is a város falai alatt harcolt egykoron a patkány hordák ellenében.

0 megjegyzés :: Middenland

Megjegyzés küldése