Nordland

térkép: link
tartomány színei: kék és sárga
választó: Theoderic Gausser
tartományi főváros: Salzenmund









Nordland a legnyugatibb Birodalmi tartomány. Sziklával szabdalt partjait a Karmok tengerének habjai mossák. Ez persze nem csak előnyökkel jár! A tartomány állandó célpontja a Sötét elf portyázóknak, aligha meglepő hát, ha errefelé valódi gyűlölettel gondolnak Naggaroth kegyetlen lakóira.

Nordlandban találhatjuk a Birodalmi flotta legfőbb támaszpontját, s a tartományi sereg egy jó része is magasan képzett a tengeri hadviselésben. (A legismertebbek a Birodalom szerte megbecsült Nordlnadi Tengerészgyalogosok.)

[...]
Megjegyzendő, hogy Nordland nem csak a tengernek köszönheti gazdagságát és kiemelt szerepét. A part mentii kereskedőút is jelentős bevételt jelent, lévén sokkal kevésbé veszélyes ezen közlekedni Marienburg felé, mint a Drakwaldi erdősségeken keresztül. Természetesen az itt élők ki is használják ezt, s az út mentén szinte egymást érik a különböző címen kivetett vámházak.

A tartományi nemesség előszeretettel visel mindenféle – a valóságtól igencsak elrugaszkodott – címeket. Hogy egy példát is mondjak: a választófejedelem egyben a Marienburgi hercegnek is címezteti magát, köszönhetően annak, hogy egy messzi anyai ági leszármazott, állítólag lakott egyszer régen a városban…(Tegyük hozzá azt is, hogy a Marienburgot irányító tanács egyáltalán nem találta viccesnek a választófejedelem hercegi címét, olyannyira, hogy örökre ki is tiltották a városból.)

Norldland középső részén terül el a Laurelorn erdő, mely egy kisebb Erdei elf közösségnek szolgál otthonul. Az egykor dicső nép elkorcsosult utódai igen féltékenyen őrzik földjüket. Nemes egyszerűséggel mindenkit lemészárolnak aki kellően botor ahhoz, hogy behatoljon a területükre. Egyáltalán nem meglepő ezek után, hogy a lakosok gyűlölettel viseltetnek irántuk. Egyre gyakrabban merül fel, hogy talán ki kellene őket purgálni, hogy az erdőt birtokba vehessék azok, akiket valójában illet.

A leghíresebb történelmi személyiség az egykori választófejedelem, Enric Moltke volt. Nevét azzal tette halhatatlanná, hogy a beeckerhoveni csatában saját kezűleg küldte a nemlétbe a Middenheimi Végzetúrnak is becézett nekromantát , Dieter Helsnicket. Habár a varázsló testét soha nem találták meg. Mondják ma is a drakwaldi erdőben kísért…

0 megjegyzés :: Nordland

Megjegyzés küldése