Ostermark Liga

térkép: link

tartományi színek: lila és sárga vagy lila és fehér
választófejedelem: Wolfram Hertwig
tartományi főváros: Bechafen



Ostermark jellegzetesen vidéki jellegű tartomány. Termékeny földjei miatt a megzőgazdaság fontos szerepet játszik a térség életében. Talán eme vidéki jelleg miatt is, sokan gondolják úgy, hogy Ostermark technikailag elmaradtott a többi tartományhoz viszonyítva. Mondjanak is bármit azonban az emberek, a tartomány seregei a Birodalom legtapasztaltabb katonái közé tartoznak. Ez persze nem véletlen, hiszen a sereg egy jelentős része állandó harcokban edződik a Birodalom határain túl, a kislevi cárság területén gyakorta feltűnő északi barbárokkal szemben. Ezek után talán mondani sem kell, hogy Ostermark igen jó kapcsolatokat ápol a cársággal.

[...]


A Kislevvel határos határsávot gyakran emlegetik az ostermarki őrvidék néven is. Számtalan fából emelt őrtorony található errefelé, melyek mindegyike képes fényjeleket küldeni, ha a szükség úgy kívánná. A tartományi főváros, Bechafen, éppen az őrvidék területére esik, így nem véletlen, hogy számtalan kovács és fegyverműhely található errefelé, melyek dolga elsősorban a hadsereg igényeinek kielégítését szolgálja.

Ostermark több katasztrófát is át kellett, hogy éljen az idők folyamán. 1999-ben, az akkori tartományi fővárost, Mordheimet, egy hatalmas meteorit tette a földdel egyenlővé. A katasztrófában az akkor választófejedelem is halálát lelte. Alig 10 évvel késöbb Vlad von Carstein seregei dúlták fel a tartományt. Ostermark azóta sem heverte ki a vámpír lord és serege által véghezvitt dúlást, a tarotmány déli része - ahova a harcok nagyobb része esett - még ma is szinte lakatlan. Talán a katasztrófák következményeivel is magyarázható, hogy Morr, a halottak istene, nagyobb tiszteletnek örvend errefelé, mint a Birodalom más tartományaiban.

Az elpusztult város, Mordheim, máig folytonos bandaháborúk színtere. A Birodalom, sőt egész öreg világ minden tájáról érekeznek ide szerncsefiak - néhányukat választófejedelmek, másokat ismeretlen sötét hatalmak küldenek -, hogy gazgagon térjenek haza. A bandák fő célpontjai a várost egykoron elpusztító meteorit darabkái, melyek mágikus hatalommal bírnak. Sokan vagyonokat fizetnek egyetlen apró darabjáért is. Habár Jámbor Magnus felégettette és leromboltatta a romokat a Nagy Háború után, az egykori város és környéke még ma is teljesen sivár vidék, növényi életnek még a jelei sem találhatóak meg arrafelé.

Ha már szóba került az ostermarki sereg, akkor mindenképpen említést kell tennünk a Halálfej ezredről, melyet a vámpír háborúk alatt alapítottak. Az ezred nem a megszokott ostermark tartományi színeket viseli, hanem fekete és vörös posztóból készített egyenruhában pompáznak. A tartományi seregekről szólva említést kell még tenni arról is, hogy számtalan ogre szolgál az egyes ezredeknél, csakúgy, mint az ostlandi seregben. Ugyanakkor az ogrék a seregen kívül sem számítanak ritka jelenségnek errefelé.

0 megjegyzés :: Ostermark Liga

Megjegyzés küldése