Ostlandi Nagyhercegség

térkép: link

tartományi színek: fekete és fehér
választófejedelem: Valmir von Raukov
tartományi székhely: Wolfenburg


Ostland talán az egyik legbarátságtalanabb tartomány mind közül. Sűrű erdő borítja területe nagyobb részét, a többit pedig a sivár Közép Hegység (Middle Mountains) foglalja el. Észak felé Kislevvel határos, nem messze a határon túl, pedig a Troll Vidék (Troll Country) és az Északi Puszták (Northern Wastes) terülnek el. A fentiek eredményeként Ostland a legritkábban lakott tartomány. Habár kevesen vannak, úgy tartájk, hogy errefelé élnek a legszívósabb és legelszántabb népek a birodalomban.

 [...]

A tartomány jelentős részét az Árnyak Erdeje (Forest of Shadow) uralja, mely groteszk fáival és fura gombáival hátborzongató egy hely. Az erdő mélyén goblinok, bestiák, óriás pókók és más káosz torzszülemények tanyáznak. A Közép Hegység, melynek csúcsai egyébként Birodalom legmagasabban fekvő pontjai is egyben, számkivetett törvényenkívüli banditák és káosz szekták menedékhelye. Jelentős ogre kolónia is él a hegyekben, akik gyakran tűnnek fel az ostlandi tartományi seregben, ahol tárt karokkal várják a borzasztó erejükről és vadságukról híres teremtményeket.

Tekintettel a lakosság alacsony számára, igen gyakoriak errefelé a rokon házasságok. A többi tartományban gyakran viccelődnek azzal, hogy egy ostlandi több, mint valószínű, hogy a saját nagybátja...habár nem gyakori, hogy ezt szemtől szembe is vállalni merné valaki. Éppen ezért az ostlandi falvak  leginkább egy   nagy családra hasonlítanak, és ez gyakran a nagyobb városokra is jellemző.

Ami pénz a tartományba érkezik, az leginkább a szörme kereskedelemnek köszönhető, lévén Ostland vadban nagyon gazdag tartomány. Annak ellenére, hogy éppenséggel nem veti fel őket a pénz, az ostlandiak hajlamosak mindenféle drága holmira pazarolni azt a keveset amit sikerül összekuporgatniuk, mint amilyen  például egy gazdagon díszített méregdrága páncél vagy éppen egy lenyűgözően megmunkált tűzfegyver. (Igen kedveltek errefelé a kétcsöű pisztolyok és a vadászpuskák.) Ugyanakkor nem szeretik szórni a pénzt a számukra megbízhatatlan zsoldosokra, így a tartományi sereg leginkább helyi lakosokból áll.

A jelenlegi választófejedelem Valmir von Raukov, aki a címet az örökös nélkül maradt von Tassenick családtól vette át 10 évvel ezelőtt. Valmir inkább harcos, mint politikus, ami nem véletlen, hiszen egész eddig életében azért kellett kűzdenie, hogy megfékezhesse tartomány elveszelytésére törő belső és külső ellenséget.

Ostland szimbóluma a bika, így nem véletlen, hogy a bikafej gyakran használt motívum a zászlókon és pajzsokon.

A tartomány szenvedte el a legsúlyosabb harcokat a legutóbbi káosz invázió során. Wolfenburgot, a tartományi székhelyt, szinte a földdel tették egyenlővé. Olyan sokan haltak meg a harcokban és az azt követő éhínség valamint pestis következtében, hogy Ostland jelenleg csak árnyéka a korábbi önmagának, és még hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a mindennapi élet visszatérhessen a megszokott kerékvágásba.

0 megjegyzés :: Ostlandi Nagyhercegség

Megjegyzés küldése